WELLINGTON PILOT

RAF

No. 99 & 148 Squadron

 
Valachos 22

O ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

Ο Peter Valachos γεννήθηκε το 1915 στο Brantford του Οντάριο στον Καναδά. Ήταν γιος του James Valachos, ενός από τους πρώτους Έλληνες στην περιοχή του  Brantford, μεταναστεύοντας στον Καναδά το 1904. Το ζευγάρι είχε επίσης τρεις κόρες, την Evelyn (Coulos), την  Lillian (Roda) και την Kathleen (Hawken) καθώς και δύο γιους, τους William και George. Ιδρυσε το Olympia Candy, ένα ζαχαροπλαστείο ορόσημο αυτής της πόλης, το οποίο μέχρι το 1953 διοικούσαν οι γιοι και οι κόρες του. Δύο από τους γιούς του υπηρέτησαν στις Βασιλικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κοινοπολιτείας, ο Peter με την Βασιλική Αεροπορία (Royal Air Force - RAF) και ο William με τον Βασιλικό Στρατό του Καναδά. Ο Peter πριν από από την ένταξή του στη RAF το 1938 υπηρέτησε ως έφεδρος στην στρατιωτική μονάδα  Dufferin Rifles  στον Καναδά. Ήταν επίσης αδειούχος ερασιτέχνης πιλότος στον Καναδά και το γεγονός ότι ήταν Έλληνας προσέλκυσε μία κάποια σχετική δημοσιότητα όπως φαίνεται παρακάτω, στο άρθρο της εφημερίδας, A Publisher Extra Newspaper που χρονολογείται στις 14 Σεπτεμβρίου 1938.

«Από τις πληροφορίες που έλαβε από τη γραμματεία της αερολέσχης Brant-Norfolk, Brantford, Ontario, Canada, μαθαίνουμε ότι ο Peter J. Valachos, 23 ετών, είναι ίσως ο μόνος Έλληνας αεροπόρος στον Καναδά. Βρίσκεται τώρα στην Αγγλία όπου προσχώρησε στη Βασιλική Αεροπορία στις 20 Ιουλίου του τρέχοντος έτους ως αξιωματικός.. Ο νεαρός αεροπόρος έμαθε να πετάει στο Aero Club Brant-Norfolk στον Καναδά. Η αερολέσχη Brant-Norfolk του Καναδά είναι δίκαια περήφανη για τα επιτεύγματα του κ. Valachos και ο συντάκτης εκφράζει με σεβασμό τα συγχαρητήριά του στην αερολέσχη και τον πολλά υποσχόμενο απόφοιτό της».

Ο Peter ήταν επίσης ένας πολύ δημοφιλής χαρακτήρας μεταξύ των συναδέλφων του και ένα απόσπασμα εφημερίδας από τον Απρίλιο του 1938 αναφέρεται σε αυτόν και το ταξίδι του στην Αγγλία για να ενταχθεί στη RAF.

«Ο Peter Valachos, ο γνωστός ιπτάμενος του Brantford, πραγματοποίησε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι χθες το βράδυ στο Coronation Room του ξενοδοχείου Brant, πριν φύγει για την Αγγλία, όπου ελπίζει να καταφέρει να καταταγεί στη Βασιλική αεροπορία. Ο χορός χρηματοδοτήθηκε από μεγάλο αριθμό φίλων του και περισσότεροι από 100 ήταν παρόντες. Ο 'Pete', όπως είναι ευρέως γνωστός, φεύγει από το Brantford την Κυριακή για τη Νέα Υόρκη, από όπου θα αποπλεύσει για την Αγγλία στις 20 Απριλίου. Θα συνοδεύεται από τον Ταγματάρχη J. J. Hurley, πρόεδρο της αερολέσχης Brant-Norfolk, του οποίου ο 'Pete' είναι ένα μέλος, ο Leonard Baldwin, πρώην κάτοικος αυτής της πόλης και τώρα κάτοικος του Kitchener, και ο Cecil Richardson, διευθυντής του τοπικού αεραθλητικού συλλόγου. Οι τρεις σύντροφοι στο ταξίδι ήταν μεταξύ των καλεσμένων στο χορό. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς στον τιμώμενο καλεσμένο δόθηκε μια τσάντα ταξιδίου τύπου Gladstone από τα γυναικεία μέλη του πάρτι και μία τροχήλατη ντουλάπα από τους άντρες φίλους του πάρτι. Η μουσική για τον χορό παρέχεται από τον Archie Grey και την ορχήστρα του. Ο 'Pete' έχει εξαιρετικές επιδόσεις στις πτήσεις στην τοπική αερολέσχη με περισσότερες από 70 ώρες στο ενεργητικό του. Έχει την ερασιτεχνική άδεια χειριστή και έχει περάσει τρία από τα τέσσερα τεστ για την επαγγελματική άδεια. Με την άφιξή του στην Αγγλία σκοπεύει να υποβάλει αίτηση ένταξης στην RAF και ελπίζει να γίνει αποδεκτός».

Ωστόσο, για να ενταχθεί στην RAF χρειάστηκε επίσης κάποια συστατική επιστολή. Ο παλιός του διευθυντής στο Brantford Collegiate Institute and Vocational School, Dr. A .M Overholt τον συνέστησε ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Valachos και ο 'Pete' ήταν ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου του, κάτι που τελικά κατάφερε.

ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ RAF

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πολλά για την εκπαίδευσή του, ωστόσο γνωρίζουμε από φωτογραφίες ότι κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής του εκπαίδευσης πέταξε με  βομβαρδιστικό τύπου Handley Page H.P.54 Harrow. Μετατέθηκε για υπηρεσία στην Νο.99 Μοίρα στις 11 Ιουλίου 1940, η οποία ήταν η πρώτη μονάδα που εξοπλίστηκε με το βομβαρδιστικό Vickers Wellington. Ως Ανθυποσμηναγός (Ι) του απονεμήθηκε αργότερα ο Σταυρός του Ιπταμένου (Distinguished Flying Cross - DFC) για την υπηρεσία του με την Νο.99 Μοίρα στις 11 Φεβρουαρίου 1941, αν και είχε ήδη μεταφερθεί στην Νο.214 Μοίρα στις 12 Δεκεμβρίου 1940. Ωστόσο δεν μακροημέρευσε εκεί αφού σχεδόν άμεσα μετατέθηκε στην Νο.148 Μοίρα και πέταξε αποστολές εναντίον στόχων του Άξονα στην Ιταλία και την Βόρεια Αφρική, από την Luca της Μάλτας. Τη δράση του με την Νο.99 κάλυπταν συχνά εφημερίδες της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά. Σύμφωνα με την The Wilkes-Barre Record της Πενσυλβάνια με ημερομηνία  Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 1940.

«Oι περιπέτειες είναι πολλές για τον Υποσμηναγό (Ι) Peter Valachos από το Brantford, όπως αποκαλύπτουν οι επιστολές που έστελνε στο σπίτι του. Σε μία περίπτωση, πετώντας με ένα βομβαρδιστικό της RAF, ένας πολυβολητής του αρρώστησε. Γύρισε στη βάση, πήρε έναν άλλο πολυβολητή και συνέχισε για να ρίξει τις βόμβες του στο Βερολίνο. Επιστρέφοντας από μια άλλη επιδρομή έπεσε σε μια πυκνή ομίχλη και ένα μαύρο σκοτάδι και αναγκάστηκε να προσγειωθεί σε ανώμαλο έδαφος. «Η ζημιά περιορίστηκε σε ένα φτερό. Μπορεί να μας επιπλήξουν, αλλά θεωρούμε τον εαυτό μας τυχερό», έγραψε. Το επόμενο βράδυ ήταν ξανά στον αέρα».

Πράγματι, στις 20 Νοεμβρίου 1940 ο Valachos και το πλήρωμά του προσγειώθηκαν αναγκαστικά με το Wellington R3203 όταν επέστρεφαν από επιχειρησιακή πτήση κοντά στο Jerusalem Farm, Halsham, ανατολικά του Hull. Το αεροσκάφος υπέστη ζημιά τύπου Cat.R (b). Το αεροπλάνο δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσει την αποστολή του λόγω ηλεκτρολογικής βλάβης και επέστρεφε πίσω στη βάση του στο Newmarket.. Αργότερα τον ίδιο μήνα αποσυναρμολογήθηκε και απομακρύνθηκε οδικώς για επισκευή στις εγκαταστάσεις της V.A. Ltd. στο Weybridge και το πλήρωμα γλίτωσε τον τραυματισμό.

Valachos 21
Δυο πορτραίτα του Peter J. Valachos, ένα ως ιπτάμενος αξιωματικός της RAF (αριστερά) και ένα ως σπουδαστής στο γυμνάσιο (δεξιά). (Jamie Coulos)
Valachos 11
Ο Peter Φωτογραφίζεται μπροστά από ένα αεροπλάνο που ανήκε στην Αερολέσχη Brant-Norfolk Aero Club στο Brantford του Ontario, στον Καναδά το 1938. Σύμφωνα με την εφημερίδα Publisher Extra, εκείνη τη στιγμή ήταν πιθανότατα ο πρώτος Έλληνας αεροπόρος στον Καναδά. (Jamie Coulos)
Valachos 7
Ο Peter και το πλήρωμα του κατα τη διάρκεια της επιχειρησιακής του εκπαίδευσης με την No.75 Μοίρα, μπροστά από ένα βομβαρδιστικό τύπου Handley Page H.P.54 Harrow. (Jamie Coulos)
Valachos 18
Ο Ελληνοκαναδός πιλότος στη θέση του συγκυβερνήτη, στο πιλοτήριο ενός υδροπλάνου Short S.25 Sunderland, κατα την υπηρεσία του στην Αγγλία. (Jamie Coulos)
Το Wellington ΙC T2875 ήταν ένα από τα Wellington της Νο.148 Μοίρας με τα οποία επιχειρούσε ο Peter Valachos DFC από τη Luca της Μάλτας τον Ιανουάριο του 1941. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο ανήκε στο Β´ Σμήνος της Μοίρας. Ο Ελληνοκαναδός πιλότος ανήκε στο Ά Σμήνος ωστόσο για κάποιο ανεξήγητο λόγο στα βιβλία επιχειρήσεων της Μοίρας δεν αναγραφόταν ο σειριακός αριθμός και το χαρακτηριστικό γράμμα αναγνώρισης του βομβαρδιστικού για το Α Σμήνος. Η Νο.148 Μοίρα επιχειρούσε από τη Μάλτα εναντίον στόχων στη Σικελια, την Βόρεια Αφρική και την Ελλάδα. Μετά τη στοχοποίηση της Μάλτας από τη Luftwaffe και τις συνεχείς επιδρομές της στο νησί η Μοίρα σχεδόν διαλύθηκε αφού στο διάστημα από τις 31 Οκτωβρίου 1949 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 1941, απώλεσε 7 άνδρες, είχε 11 τραυματίες και 19 αγνοούμενους. Έξι Wellington χάθηκαν στις επιχειρήσεις (τέσσερα από εχθρική ενέργεια και δυο από ατυχήματα) και αλλά τρία καταστράφηκαν στο έδαφος. (Copyright Bertrand Brown)

Συνήθως οι Καναδοί πιλότοι και πληρώματα ζούσαν μαζί σε σπίτια και μοτέλ και απολάμβαναν τη φιλοξενία των Βρετανών ιδιοκτητών τους που ήταν πολύ περήφανοι γι’ αυτούς και τη συμβολή τους στην πολεμική προσπάθεια. Η κυρία Lady Howe ήταν μία από τις Βρετανίδες που άνοιξαν το σπίτι της στο Cavenham Park στο Bury St. Edmunds του Suffolk και φρόντισαν πολλούς νέους Καναδούς, συμπεριλαμβανομένου του Peter. Για το λόγο αυτό έστειλε ένα γράμμα στην ελληνοκαναδική οικογένεια στο Brantford, το οποίο δημοσιεύτηκε σε μια άγνωστη εφημερίδα (δεν βλέπουμε τα στοιχεία στο απόκομμα). Από την επιστολή της είμαστε σε θέση να έχουμε μια καλή εικόνα σχετικά με το πώς αυτοί οι άντρες περνούσαν το χρόνο τους μεταξύ των αποστολών στην κατεχόμενη Ευρώπη.

«Ο Peter είναι ένας πολύ καλός φίλος μας και συχνά έρχεται εδώ με τους άλλους φίλους του για τσάι, δείπνο και μερικές φορές για να διανυκτερεύσει. Μετά το δείπνο αποσύρονται στην αίθουσα μπιλιάρδου και εκεί απολαμβάνουν αρκετά παιχνίδια πριν τους στείλω για ύπνο νωρίς. Απολαμβάνουν (όποτε μπορούν) έναν καλό ύπνο και είναι υπέροχο αυτό που τους κάνει. Χαίρομαι που μπορώ να σας πω ότι ο Peter είναι σε φόρμα και καλά και συχνά είναι η ψυχή της παρέας. Μου λέει συχνά πόσο λατρεύει τη δουλειά του και λέει ότι δεν θα την αντάλασσε με καμία άλλη. Αλλά αυτό που θέλω να ξέρετε ιδιαίτερα είναι ότι ο Peter έχει ένα αγγλικό σπίτι και μια αγγλίδα μητέρα, μέχρι να επιστρέψει ξανά με ασφάλεια σε εσάς, και αν μπορώ να τον βοηθήσω με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, παρακαλώ ενημερώστε με. Κάνω ότι καλύτερο μπορώ για το αγόρι σας. Όλοι αισθανόμαστε την τεράστιά σας υποστήριξη και είμαστε γεμάτοι εμπιστοσύνη ότι θα επέλθει μια νικηφόρα - και ελπίζουμε σε πρώιμη - ειρήνη με τιμή για τους πολεμιστες μας».

Η απονομή του DFC δεν πέρασε απαρατήρητη από τις εφημερίδες και στο τεύχος της 10ης Φεβρουαρίου 1941 της «The Gazette» γράφτηκε όχι μόνο η ανακοίνωση του DFC, αλλά και η επιθυμία του Ελληνοκαναδού χειριστή να παλέψει για τη γη των πατέρων του.

«Ο Υποσμηναγός (Ι)  Peter John Valachos, 25χρονος Ελληνοκαναδός του οποίου το μετάλλιο του Διακεκριμένου Σταυρού του Ιπταμένου ανακοινώθηκε χθες στο Λονδίνο, έγραψε πρόσφατα στον πατέρα του ότι ελπίζει σύντομα να έχει την ευκαιρία να πολεμήσει για λογαριασμό της «γης» των πατέρων του Σε ένα χαιρετισμό του για την Πρωτοχρονιά, ανέφερε ότι ήταν πλέον στη Μάλτα».

Ο Pete  πραγματοποίησε συνολικά 26 αποστολές με την Νο.99 Μοίρα (εκ των οποίων οι 6 ως συγκυβερνήτης) πριν πετάξει ξανά επιχειρησιακά με την Νο.148 Μοίρα. Δυστυχώς, η εύφημος μνεία για το DFC δεν είναι γνωστή, αν και ορισμένες εφημερίδες ανέφεραν ένα απίστευτο γεγονός που ισχυρίστηκε ότι αυτός ήταν ο λόγος που ο Ελληνοκαναδός πιλότος που πήρε το πολύτιμο μετάλλιο του. Σύμφωνα με μία εφημερίδα:

«Ήταν γνωστό ότι ο Σμηναγός (Ι) Valachos είχε λάβει  το μετάλλιο του Διακεκριμένου Σταυρού του Ιπταμένου τον Φεβρουάριο του 1941, αλλά μόλις τον Ιούλιο του περασμένου έτους αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες για το ηρωικό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα να λάβει την ηθική αυτή αμοιβή. Επιτέθηκε, πάνω από τη Μάγχη, σε έναν σχηματισμό πέντε βομβαρδιστικών των ναζί και πέτυχε την καταστροφή τριών από αυτούς».

Μετά από ενδελεχή έρευνα στα βιβλία επιχειρήσεων της Νο.99 Μοίρας (Operational Record Books), ή οποία επιπλέον είναι Μοίρα Βομβαρδιστικών δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά. Πιστεύεται ότι το DFC του απονεμήθηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση 25 αποστολών πάνω από εχθρικό έδαφος.


ΜΑΛΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΗΤΗ

Όπως αναφέρθηκε, ο τότε Ανθυποσμηναγός (Ι) Valachos διατάχθηκε να παρουσιαστεί στις 10 Δεκεμβρίου 1942 στην Νο.214 Μοίρα, ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ, αφού οι διαταγές άλλαξαν και τον καλούσαν πλέον να  ενταχθεί στην Νο.148 Μοίρα που επιχειρούσε στη Μεσόγειο από τη Luca της Μάλτας. Πέταξε την πρώτη του αποστολή στο τέλος του Δεκεμβρίου και ήλπιζε ότι πλέον θα μπορούσε να εκτελέσει αποστολές και πάνω από την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των ημερών του στη Μάλτα, ο Valachos πέταξε σε μερικές αξιομνημόνευτες επιδρομές. Στις 8 Ιανουαρίου 1941, η No.148 Μοίρα διατάχθηκε να χτυπήσει τον Ιταλικό Στόλο στη Νάπολη και πέτυχε απευθείας χτυπήματα σε ένα θωρηκτό καθώς και άλλα πλοία μέσα στο λιμάνι. Η επιδρομή σχολιάστηκε στο ιταλικό ραδιόφωνο. Τέσσερις ημέρες αργότερα βομβάρδισαν το αεροδρόμιο στην Κατάνια και πέτυχαν την καταστροφή των τριών Ju 88 και τεσσάρων He 111 ενώ προξένησαν ζημιές σε ένα ακόμα He 111, ένα Ju52 και ένα τρικινητήριο μεταφορικό αεροπλάνο καθώς και σε απροσδιόριστο αριθμό περαιτέρω ιταλικών αεροπλάνων. Κατέστρεψαν επίσης ένα υπόστεγο, το διοικητικό κτίριο της έδρας. Αυτοί οι αριθμοί επιβεβαιώθηκαν από πολλούς Ιταλούς κρατούμενους και για την επιτυχία τους το Αρχηγείο της RAF στη Μεσόγειο  έστειλε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα στις 23 Ιανουαρίου. Ωστόσο η επιδρομή δεν ήταν χωρίς απώλειες, καθώς ένα Wellington καταρρίφθηκε και ένα ακόμη υπέστη ζημιές. Παράλληλα ο Ελληνοκαναδός πιλότος στη Μάλτα γνώρισε τη σκληρότητα των αρχικών επιδρομών της Luftwaffe στο νησί, οι οποίες για τον Ιανουάριο του 1941 ήταν 51. Παρά τον κίνδυνο, όσοι βρίσκονταν στο έδαφος παρακολουθούσαν με γοητεία την εξέλιξη των επιθέσεων. Ο Valachos ακούστηκε να λέει:

"Έχουμε μπροστά μας μία παράσταση δύο εκατομμυρίων δολαρίων και δεν μπορούμε να πουλήσουμε μια θέση"!

Ο  Peter Valachos πραγματοποίησε 9 αποστολές με την Νο.148 Μοίρα έχοντας πλέον στο ενεργητικό του συνολικά 35 πολεμικές αποστολές.

Valachos 8
Ο Peter δείχνει με περηφάνια το DFC με το οποίο τιμήθηκε, σε συναδέλφους του από την RAF μετά από την τελετή απονομής στο παλάτι του Buckingham. (Jamie Coulos)
Valachos 12
Το Βασιλικό διάταγμα που αναφέρεται στη διακεκριμένη υπηρεσία του Peter Valachos, υπογεγραμμένο από τον Υπουργό Αεροπορίας, Sir Archibald Sinclair. (Jamie Coulos)
Valachos 3
Μια κάρτ ποστάλ υπογεγραμμένη από τον Peter Valachos DFC, στην οποία γίνεται αναφορά στην πρώτη πτήση του μοντέλου παραγωγής του βομβαρδιστικού Handley Page Heyford  στις 21 Ιουνίου του 1933, με την Νο.99 Μοίρα. (Ebay)
Valachos 23
Αριστερά: Ο Υποσμηναγός (Ι) Valachos, στέκεται όρθιος τα δεξιά, σε μια ομαδική φωτογραφία μαζί με το πλήρωμα του, μπροστά από ένα Wellington (LN-V) της Νο.99 Μοίρας στο Newmarket του Suffolk, τον Σεπτέμβριο του 1940 (Jamie Coulos). Δεξιά: Ο πίνακας με τίτλο Wellington Dispersal  του Michael Turner δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στα πληρώματα και τους τεχνικούς της Νο.99 Μοίρας, κατά τις πρώτες επιχειρήσεις της πάνω από την κατεχόμενη Ευρώπη το 1940. Σε αυτόν απεικονίζονται οι τεχνικοί να προετοιμάζουν τα Wellington της Μοίρας στο σκεπασμένο από τα χιόνια αεροδρόμιο του Waterbeach κατα τη βαρυχειμωνιά του 1940 (https://www.aviationartprints.com).

Μετά την υπηρεσία του στη Μάλτα για περίπου ένα μήνα, ωστόσο ένα μήνα έντονων επιχειρήσεων, «εξαφανίζεται» από τα αρχεία και δεν αναγράφεται στις μεταθέσεις ή στις απώλειες προσωπικού. Εμφανίζεται ξανά στην Κρήτη υπηρετώντας στο Συμμαχικό Αρχηγείο ως Σύνδεσμος της RAF στο νησί. Στο βιβλίο του Christopher Shores, Air War for Yugoslavia Greece and Crete αναφέρεται το εξής:

«Το προσωπικό του Αρχηγείου της RAF στο Ηράκλειο της Κρήτης συνελήφθη, συμπεριλαμβανομένου του Σμηναγού Valachos DFC, πρώην χειριστή βομβαρδιστικών Wellington της Νο.99 Μοίρας που είχε αποσπαστεί στο Ηράκλειο καθώς μιλούσε άπταιστα τα Ελληνικά».

Οι πρώτες αναφορές ότι ο Valachos ήταν αιχμάλωτος πολέμου ήρθαν στις 10 Ιουλίου όταν το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στο Brantford ανέφερε ότι ο 25χρονος ιπτάμενος ήταν κρατούμενος στην Αθήνα στην Ελλάδα. Το τεύχος της εφημερίδας  Wilkes-Barre, Pennsylvania με ημερομηνία 31η Οκτωβρίου 1940 γράφει:

«O Υποσμηναγός (Ι) Valachos και πάλι αιχμάλωτος. Ο Υποσμηναγός (Ι) Peter Valachos, ο οποίος κατά ειρωνική σύμπτωση κρατήθηκε αιχμάλωτος στην Ελλάδα, την πατρίδα του, αφού καταρρίφθηκε στη Μάχη της Κρήτης, τώρα είναι περιορισμένος σε φυλακή. Η μοίρα του πιλότου, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους Καναδούς αεροπόρους που διέσχισε τον Ατλαντικό όταν η Βρετανία μπήκε στον πόλεμο, δημοσιοποιήθηκε εδώ από τον θείο του, Steve Valachos».

Ωστόσο, σε άλλο άρθρο της εφημερίδας σημειώνεται ότι πριν από τη φυλάκισή του και μετά την υπηρεσία του με τη Μοίρα Νο 148 εκπαίδευε Έλληνες Ιπταμένους στην Αίγυπτο. Και τα δύο άρθρα χαρακτηρίζονται από ανακρίβειες τόσο αναφορικά με το βαθμό του όσο και με την υπηρεσία του. Πρώτον δεν γνωρίζουν ότι ο ελληνοκαναδός χειριστής έχει προαχθεί σε Επισμηναγό (Ι) και δεύτερον κάνουν λόγο για κατάρριψή του πάνω από την Κρήτη κάτι που με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία δεν ισχύει και που αναπαράγεται κατά κόρον στο διαδίκτυο. Στις 29 Ιουνίου 1943, ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Β’ της Ελλάδας επισκέφθηκε το Μόντρεαλ και οι γονείς του Valachos παρουσιάστηκαν επίσημα μπροστά του, 40 χρόνια αφότου έφυγαν από την Ελλάδα για να μεταναστεύσουν στον Καναδά. Η τιμή που τους έγινε ήταν το αποτέλεσμα της ηρωικής δράσης που έδειξε ο Pete κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ως αιχμάλωτος κατάφερε να στείλει μερικά γράμματα στην οικογένειά του μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Σε μία από αυτές τις επιστολές ανέφερε ότι μετακινούνταν συχνά σε διαφορετικά στρατόπεδα αιχμαλώτων, ένα από αυτά ήταν στην Πολωνία. Σύμφωνα με ορισμένες εφημερίδες και φωτογραφίες, ορισμένα από τα στρατόπεδα αιχμαλώτων που αναφέρονται είναι το Oflag XXI-B στην Πολωνία, στο οποίο ο Πέτρος ήταν σίγουρα από τον Νοέμβριο του 1942 και το Stalag Luft III στη Γερμανία, όπου κρατήθηκε το 1943. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον τελευταίο ζήτησε από τους φίλους του να του στείλουν μπάλες γκολφ, εξοπλισμό μπάντμιντον και παπούτσια.Ζήτησε επίσης δίσκους για φωνόγραφο, οπότε και του έστειλαν μερικές επιλογές από τη δισκογραφία του Irving Berlin. Ωστόσο, οι Γερμανοί αρνήθηκαν όλους τους δίσκους Irving παρά του οτι το επώνυμο του διάσημου συνθέτη πρέπει να τους ήταν ιδιαίτερα ελκυστικό. Ως αιχμάλωτος πολέμου αποδεσμεύθηκε από την RAF στις 24 Νοεμβρίου 1944 με ταυτόχρονη ένταξη στην RCAF. Μετά τον επαναπατρισμό επέστρεψε στον Καναδά και εντάχθηκε στο Βασιλικό Καναδικό Πυροβολικό από το 1953 έως το 1959. Εργάστηκε για την κυβέρνηση του Οντάριο στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Τουρισμού για 20 χρόνια. Ο Peter ήταν μέλος του Air Force Club, του Probus Club, του Brantford Rotary Club, του Royal Canadian Military Institute στο Τορόντο, του Brantford Golf and Country Club και του Brantford Club. Απεβίωσε στο Γενικό Νοσοκομείο του Brantford σε ηλικία 86 ετών.

Valachos 25
Το μετάλλιο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την περίοδο 1940-41 απονεμήθηκε από την Βασιλική Ελληνική Κυβέρνηση στον Peter J. Valachos, για την συμμετοχή του στη μάχη της Κρήτης. Από τη στιγμή που η Ελλάδα ενεπλάκη στον Β´ΠΠ ο Peter εξέφρασε την επιθυμία του να πολεμήσει για την πατρίδα του πατέρα του με όποιον τρόπο μπορούσε. Για το λόγο αυτό έφυγε από την Αγγλία ζητώντας να μετατεθεί στη Μάλτα ώστε να βρίσκεται κοντά στην Ελλάδα. (Jamie Coulos)
Valachos 16
Ένα Wellington της Νο.148 Μοίρας εν πτήση κάπου στη Βόρεια Αφρική.  (Jamie Coulos)
Valachos 10
Ομαδική φωτογραφία αιχμαλώτων αξιωματικών της RAF και της RCAF στο στρατόπεδο κράτησης αιχμαλώτων Stalag Luft III της Γερμανίας το 1943. Ο Peter J. Vlachos DFC απεικονίζεται γονατιστός τέρμα δεξιά έχοντας αφήσει μουστάκι στο πρόσωπο του. Είναι γνωστό ότι εκτός από τη Γερμανία, ο Peter ήταν επίσης κρατούμενος στο στρατόπεδο Oflag XXI-B της Πολωνίας. (Jamie Coulos)
Valachos 15
Ένα Wellington της Νο.148 Μοίρας, στη Luca της Μάλτας, κατα τη διάρκεια επανεξοπλισμού του με βόμβες, πριν από μια ακόμα αποστολή εναντίον στόχων του Άξονα στη Βόρεια Αφρική και την Ελλάδα. Ο Peter πέταξε μερικές ριψοκίνδυνες αποστολές εναντίον εχθρικής ναυσιπλοΐας και παράκτιων εγκαταστάσεων στον ένα μήνα στον οποίο υπηρέτησε με την Νο.148 Μοίρα. (Jamie Coulos)
Valachos 28
Επίσημo έγγραφο της RAF το οποίο αποτελεί την επιβεβαίωση της κράτησης του Peter ως αιχμαλώτου πολέμου στη Γερμανία καθώς έγγραφο της Καναδικής Αντιπροσωπείας στο Λονδίνο προς τον πατέρα του, με το οποίο εκφράζεται η συμπάθεια του σώματος  προς την οικογένεια του, τη στιγμή που ο νεαρός Ελληνοκαναδός ήταν ακόμα αγνοούμενος. Ο Valachos χαμόγελα στο φακό σε προχωρημένη ηλικία. (Jamie Coulos)

PETER J. VALACHOS COMBAT MISSIONS

MISSION
NUMBER
SQUADRON
NUMBER
MISSION
DATE
DURATIONBOMBER
SERIAL & NOSEART
TARGET
19923/24 - 07 - 19405:00Wellington IC, R3210Germany & Holland
29929/30 - 07 - 19406:00Wellington IC, P9277Germany
39901/02 - 08 - 19405:00Wellington IC, P9277Germany
49905/06 - 08 - 19406:00Wellington IC, P9277Germany
59913/14 - 08 - 19404:30Wellington IC, P9277Germany
69916/17 - 08 - 19406:30Wellington IC, P9277Germany
79923/24 - 08 - 19405:30Wellington IC, P9277Germany
89928/29 - 08 - 19405:00Wellington I, L7804Germany
99930/31 - 08 - 19406:00Wellington I, L7804Germany
109905/06 - 09 - 19406:00Wellington IC, X3217Germany
119908/09 - 09 - 19404:30Wellington IC, R3203Germany
129911/12 - 09 - 19405:30Wellington IC, T2541Ostende, Belgium
139915/16 - 09 - 19404:00Wellington IC, N2768Germany
149921/22 - 09 - 19403:30Wellington IC, N2766Germany
159925/26 - 09 - 19404:00Wellington IC, N2768Lunen & Haltern Germany
169928/29 - 09 - 19406:30Wellington IC, N2768Darmstand, Germany
179909/10 - 10 - 19405:00Wellington IC, N2768Germany
189913/14 - 10 - 19406:00Wellington IC, N2768Germany
199920/21 - 10 - 19405:00Wellington IC, N2768Germany
209901/02 - 11 -1940-Wellington IC, N2768Germany
219906/07 - 11 -1940-Wellington IC, N2768Germany (Abandoned)
229908/09 - 11 -1940-Wellington IC, N2768Germany
239913/14 - 11 -1940-Wellington IC, N2768Germany
249915/16 - 11 -1940-Wellington IC, N2768Germany
259917/18 - 11 -1940-Wellington I, L7847Germany
269919/20 - 11 -1940-Wellington IC, R3203Germany
279925/26 - 11 -1940-Wellington IC, N2767Germany
289928/29 - 11 -1940-Wellington IC, N2768Germany
2914830 - 12 - 19407:00Wellington ICNaples & Taranto, Italy
3014801 - 01 - 19414:06Wellington ICTripoli, Libya
3114805 - 01 - 19413:35Wellington ICTripoli, Libya (Abandoned)
3214808 - 01 - 19414:28Wellington ICNaples, Italy
3314812 - 01 - 19412:35Wellington ICCatania, Italy
3414820 - 01 - 19412:17Wellington ICCatania, Italy
3514822 - 01 - 19412:14Wellington ICCatania & Cameso, Italy
3614827 - 01 - 19414:58Wellington ICNaples, Italy
3714831 - 01 - 19413:21Wellington ICTripoli, Libya

Sources:

 

Dimitris Vassilopoulos correspondence with Jamie Coulos

No.99 Squadron Operational Record Books

No.214 Squadron Operational Record Books

No.148 Squadron Operational Record Books

Air War for Yugoslavia, Greece and Crete 1940-41, Christopher Shores, Brian Cull, Nicola Malizia, Grub Street Publishing, 2008, isbn: 978-0948817076

Malta: The Hurricane Years 1940-41, Christopher Shores, Brian Cull, Nicola Malizia, Grub Street Publishing, 1987, isbn:978-0948817069 

The Royal Canadian Air Force, Summer 2018, Volume 7, no.3 issue

The Windsor Star, Tuesday, May 10, 1938 issue

Pensacola News Journal, Wednesday, September 14, 1938 issue

The Leader-Post, Tuesday, October 1, 1940 issue

The Wilkes Barre Record, Thursday, October 31, 1940 issue

The Gazette, Monday, February 10, 1941 issue

Star Phoenix Wednesday, September 24, 1941 issue

The Windsor Star, September 24, 1941 issue

Press and Sun-Bulletin, Thursday, February 19, 1942

The Ottawa Journal, Wednesday, March 10, 1943 issue

The Ottawa Journal, Wednesday, March 17, 1943 issue

The Philadelphia Inquirer, Friday, January 5, 1945 issue

Star-Gazette, Thursday, January 11, 1945 issue

The Province, Thursday, March 28, 2002 issue

http://www.yorkshire-aircraft.co.uk/aircraft/yorkshire/york40/r3203.html

 

Special Thanks to Jamie Coulos, nephew of Peter John Valachos.