B-24 LIBERATOR ENGINEER/TOP TURRET GUNNER

726th BOMBER SQUADRON / 451st BOMBARDMENT GROUP

USAAF

 

 

Γεννήθηκε στο Clayton της Νέας Ιερσέης στις 29 Φεβρουαρίου 1924 και ήταν γιος του Γεωργίου και της Δέσποινας (Μόσχοβος) Στάργκου. Σύμφωνα με τον γιο του, Nick, το αρχικό του όνομα ήταν Στεργίου, αλλά οι αρχές στο Ellis Island το έγραψαν ως Stargu. Η καταγωγή του Γιώργου ήταν από το νησί της Μυκόνου, ενώ η Δέσποινα από το νησί Σάμου, και τα δύο στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου. Ο John αποφοίτησε από το Γυμνάσιο του Bloomfield και απασχολήθηκε στις εταιρείες Danaher Ford και M&E Ford. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατατάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών (USAAF) και εκπαιδεύτηκε ως ιπτάμενος μηχανικός και πολυβολητής του κορυφαίου πυργίσκου στα B-24 Liberator. Γνώρισε το πλήρωμά του κατά τη διάρκεια της κοινής τους εκπαίδευσης στην αεροπορική βάση Pueblo στο Κολοράντο, τον Ιανουάριο του 1943, με κυβερνήτη τον Robert Blair. Μια ενδιαφέρουσα σημείωση είναι ότι ο ουραίος πολυβολητής του πληρώματος ονομαζόταν Βλάχος, σχεδόν σίγουρα ένας άλλος Ελληνοαμερικανός. Όταν τελείωσε η εκπαίδευσή τους, τοποθετήθηκαν για υπηρεσία στο θέατρο επιχειρήσεων της Μεσογείου (Mediterranean Theater of Operations - MTO) και συγκεκριμένα στην 451η Πτέρυγα Βομβαρδιστικών, με έδρα την Ιταλία. Όλο το πλήρωμα πήγε στο Herrington του Κάνσας προκειμένου να παραλάβει ένα νέο βομβαρδιστικό εξοπλισμένο με ραντάρ.

Σύμφωνα με τον Blair πριν από το ταξίδι τους στην Ευρώπη, ο βομβαρδιστής και οι τρεις πολυβολητές εστάλησαν με πλοίο ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα πέταξε μαζί με δύο μηχανικούς ραντάρ και ανταλλακτικά, ωστόσο όταν έφτασαν στην Ιταλία, δεν ξανακούστηκε τίποτα γι' αυτούς και πήραν αντικαταστάτες. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Stargu βρισκόταν στο βομβαρδιστικό κατά τη διάρκεια της υπερατλαντικής πτήσης, δεδομένου ότι ήταν και ο μηχανικός πτήσης. Επίσης, ο Vlachos πιθανότατα μεταφέρθηκε σε άλλο πλήρωμα (η έρευνα γι' αυτόν βρίσκεται σε εξέλιξη). Ο Blair και ο Stargu μαζί με ό,τι είχε απομείνει από το αρχικό πλήρωμα ήταν πιθανότατα το πρώτο πλήρωμα αναπληρωτών για την 451η Πτέρυγα. Και ενώ προετοιμάζονταν για τις πρώτες τους αποστολές, "έχασαν" και τον πλοηγό τους. Ο John και ο Blair άρχισαν να πετούν με διάφορα μέλη της Μοίρας και όταν απέκτησαν το μόνιμο πλήρωμά τους, είχαν ήδη πολλές αποστολές στο ενεργητικό τους. Για την ακρίβεια, ο Blair είχε λίγες αποστολές ακόμα πριν γυρίσει στην πατρίδα του (είχε 30 αποστολές), ενώ ο Ελληνοαμερικανός μηχανικός και πολυβολητής του ραχιαίου πυργίσκου τελείωσε τον πόλεμο με 50 αποστολές πετώντας και με άλλα πληρώματα. Ο Blair και ο Stargu πέταξαν όποιο βομβαρδιστικό ήταν διαθέσιμο και συνήθως όποιο βομβαρδιστικό δεν ήθελαν άλλα πληρώματα, προσθέτοντας και το γεγονός ότι ήταν νέοι στην Πτέρυγα. Ωστόσο, ο κατάλογος αποστολών του Blair δείχνει ότι οι πρώτες οκτώ αποστολές πραγματοποιήθηκαν με το B-24H-1-FO 42-7687, G/48 "TΗΕ STORK" και με αυτό πέταξαν πολλές αξέχαστες αποστολές, ειδικά πάνω από τη Ρουμανία και την Ελλάδα. Ο Blair θυμόταν συγκεκριμένα μία αποστολή που είχε στόχο την Garana στην Ρουμανία στις 11 Ιουνίου 1944.

«Είχαμε χάσει έναν κινητήρα και δύο υπερσυμπιεστές και ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε το σχηματισμό ή να φτάσουμε στο καθορισμένο ύψος. Καθώς γυρίζαμε πίσω στα σύνορα στη Ρουμανία, έπρεπε να απαλλαγούμε από τις βόμβες πριν περάσουμε πίσω στη Γιουγκοσλαβία. Ο βομβαρδιστής έριξε γρήγορα τις βόμβες σε κάποιες φορτηγίδες στο Δούναβη και μόλις τις αφήσαμε να φύγουν, χτυπηθήκαμε από αντιαεροπορικά. Στην αρχή νόμιζα ότι είχαμε πάρει φωτιά, αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν απλώς σκόνη, καθώς είχαμε βρεθεί μέσα στη λάσπη στη Νότια Ιταλία πριν μετακινηθούμε κοντά στη Foggia. Ήταν τόσο λασπώδης που τα αεροπλάνα δεν κάθονταν στον μπροστινό τροχό αλλά στην ουρά. Τέλος πάντων, μόλις μας χτύπησαν, κάναμε ελιγμούς διαφυγής και κατεβήκαμε στο επίπεδο του εδάφους παίρνοντας το δρόμο για το σπίτι. Χαιρετούσαμε όλους τους αγρότες και αυτοί μας χαιρετούσαν. Παρεμπιπτόντως ο βομβαρδιστής έριξε τις βόμβες με ασφάλεια, καθώς ξέχασε να τις οπλίσει. Όταν ήρθαμε για προσγείωση, δεν μπορούσα να σηκώσω τη μύτη και έπρεπε να με βοηθήσει ο συγκυβερνήτης. Αργότερα ανακαλύψαμε ότι πολλά από τα καλώδια ελέγχου είχαν κοπεί και είχαμε πολλές τρύπες εκτός από τη μεγάλη στο πηδάλιο ύψους βάθους».

Σε μια άλλη αποστολή πάνω από την Ελλάδα ο Stargu θυμόταν.

«Πέταξα πάνω από την Ελλάδα που ήταν υπό γερμανική κατοχή. Υπήρχαν όλα αυτά τα αντιαεροπορικά πυροβόλα που έριχναν και τους λέω. Ει, είμαι Έλληνας. Ήμασταν πολύ τυχεροί. Κανείς στο αεροπλάνο μας δεν τραυματίστηκε».

Μετά τον πόλεμο ο John παντρεύτηκε την αγαπημένη του Mary Covras, επίσης Ελληνοαμερικανίδα και απόκτησαν μια κόρη και δύο γιους, τη Despina, τον Takis και τον Nick. Εργαζόταν στις εταιρείες Danaher Ford και M&E Ford και ήταν μέλος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στη New Britain. Ήταν επίσης μέλος της χορωδίας και πρώην πρόεδρος της Meriden AHEPA. Τέλος, ήταν ενεργό μέλος μιας ομάδας που αποτελούνταν από την 451η Πτέρυγα και η οποία διατηρούσε την ιστορία της θητείας τους. Ο John Stargu έφυγε από κοντά μας το Σάββατο 7 Απριλίου 2018 στο Masonicare μετά από σύντομη ασθένεια.

Stargu 1
Ο John Stargu κάθεται στον ραχιαίο πυργίσκο του, στο βομβαρδιστικό του με την ονομασία "THE STORK". (Nick Stargu Archive)
Stargu 8
Το πλήρωμα του Robert Blair κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους στο Colorado. Ο John είναι γονατιστός τρίτος από αριστερά. Στα δεξιά του είναι ένας άλλος ελληνοαμερικανός ο οποίος είχε χρέη ουραίου πολυβολητή. (Nick Stargu Archive)
Stargu 10
Το B-24H-1-FO 42-7687 "THE STORK" της 726ης Μοίρας της 451ης Πτέρυγας είχε την έδρα του στο Castelluccio της Ιταλίας το καλοκαίρι του 1944. Ο Blair και ο Stargu πέταξαν πιθανόν περισσότερες από 16 αποστολές μαζί. Όταν ο Blair ολοκλήρωσε τις 30 αποστολές του, ο John παρέμεινε στην Ιταλία ολοκληρώνοντας άλλες 20 αποστολές πριν επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν γνωρίζουμε αν συνέχισε να πετάει με το "THE STORK". Αυτό το αεροσκάφος ήταν μεταξύ της πρώτης παρτίδας παραγωγής των B-24 που κατασκευάστηκε από τη Ford στο Willow Run. Το συγκεκριμένο μοντέλο του αεροσκάφους, το οποίο είχε ηλεκτρικά κινούμενο πυργίσκο ρύγχους Emerson, προτιμήθηκε από τις μονάδες πρώτης γραμμής έναντι της τυποποιημένης υδραυλικά κινούμενης έκδοσης της Consolidated, λόγω του αυξημένου ρυθμού περιστροφής του πρώτου. Το µοντέλο Η τροποποιούνταν συνεχώς κατά τη διάρκεια της παραγωγής του. (Profile by Bertrand Brown, further information from Robert F. Dorr, "THE STORK" painting from Unknown artist)

JOHN STARGU PHOTOS

Stargu 6
John Stargu και η σύζυγός του Mary Covras, επίσης Ελληνοαμερικανίδα, Μάιος 1945. (Nick Stargu Archive)
Stargu 4
John Stargu poses in the cokpit of a B-24, Italy, June 1944. (Nick Stargu Archive)
Stargu 3
Ο John κρατά την κόρη του Despina στην αγκαλιά του, πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες. (Nick Stargu Archive)
Stargu 9
Το "TΗΕ STORK" εν πτήση κατά τη διάρκεια μίας αποστολής στο Θέατρο Επιχειρήσεων της Μεσογείου. (National Archives)
Stargu 7
John pose holding the 50 caliber machine gun in the waist gunner position. (Nick Stargu Archive)
Stargu 2
Ο John απολαμβάνει την κρύα μπύρα του στο πικνίκ της Μοίρας κοντά στην πισίνα, Ιούνιος 1945. (Nick Stargu Archive)

SOURCES

 

1. Personal Correspondence of Dimitris Vassilopoulos with Nick Stargu, son of John Stargu

2. 451st Bombardment Group Archives from AFHRA (Air Force History Research Agency)

3. 726th Bomber Squadron Archives from AFHRA (Air Force History Research Agency)

4. B-24 Liberators of the 15th AF / 49th BW in WWII, Michael D. Hill, and John R. Beitling, Schiffer Publishing, isbn: 9780764324239, 2006.

5. B-24 Liberators of the Fifteenth Air Force, Robert F. Dorr, Osprey Publishing, isbn: 97817820, 2000.

6. http://451st.org/

7. http://www.b24bestweb.com/

8. https://www.legacy.com/us/obituaries/record-journal/name/john-stargu-obituary

9. Record-Journal Newspaper, Thursday 06 November 1986, page 37.

10. Record-Journal Newspaper, Monday 29 February 1998, page 9.


Special Thanks to the official 451st BG historian Jonathan Tudor and AFHRA officer, Tammy Horton Civ. USAF AFHRA/RSR